WGCC 50 år firades den 4 juni!

Den 4 juni firades 50 årsdagen av invigningen av Wermdö Golf & Country Club med golftävling och jubileumsmiddag.
Wermdö Golf & Country Club

1966 WGCC-27Den 4 juni firades 50 årsdagen av invigningen av Wermdö Golf & Country Club. Den 4 juni 1966 invigdes vår golfbana av HKH Prins Bertil och spelade sedan en golfrond med bl a vår grundare Rolf Deinoff.
I år var det först en golftävling i strålande väder på vår fina golfbana som är i utmärkt skick.
Sedan var det prisutdelning anförd av Hans Nilson följt av en middag med samma menu som vi hade för 50 år sedan. Först var det HKH Prins Bertils Crepe, följ av pepparbiff med tillbehör och som avslutning jordgubbar emd vispgrädde – utsökt måltid.
Det var cirka 120 personer som njöt av middagen. Ordföranden Bengt Möller hälsade välkommen och gjorde en exposé av de första 50 åren med Wermdö Golf & Country Club.
Invigning för 50 år sedan
– Det är nu 50 år sedan som Prins Bertil slog sin invigningsdrive och gjorde eagle på hål 3. Vi har många att tacka för dessa 50 åren. Rolf Deinoff vår grundare, Britta Deinoff som är här ikväll är en annan person som betyder mycket för vår klubb. Vi har hedersmedlemmar, medlemmar med guldnålar och 1966 WGCC-23andra utmärkelser för ideella och professionella tjänster. Vi har kommittéarbete som sköts av eldsjälar. Det är många fina insatser som gjorts för att utveckla vår klubb till en trivsam oas i Stockholms skärgård.
– Vi har tre personer som jag definitivt vet var med för 50 år sedan den 4 juni Britta Deinoff, Peter Enström och Johan Fahlström. Vi har ytterligare två personer som berikat klubben under dessa 50 år Ola Björkman och Anders Smith.
– Med all rätt firar vi vårt 50-årsjubileum med en stark framtidstro: stark samvaron i klubben. God ekonomi.
– Vi har stark potential för att utveckla vår Wermdö Golf & Country Club under år som väntar.
Stark framtidstro
Per-Ulrik Johansson, vd och klubbdirektör, gav sedan en framtidsinriktad betraktelse om Wermdö Golf & Country Club. Han poängterade att vi har en stark 1966 WGCC-47bas att utgå ifrån, bra relationer med våra företagspartners och fin stämning på kansliet och bland banarbetarna. Per-Ulrik pekade också på möjligheten att stärka vårt erbjudande inom countryverksamheten. Vi har snyggat upp området kring poolen md trappor och möbler samt lagt ett poolskydd över swimmingpoolen för att kunna hålla en högre temperatur i poolen.
Vi har planer under de kommande åren att bygga en svingstudio i anslutning till vår driving range samt göra om interiören på klubbhuset. Det finns också möjligheter att utveckla mark inom våra ägor till bostäder, vilket ger klubben en mycket god ekonomisk reserv att nyttja när vi så finner lämpligt.
Per-Ulrik betonade att för honom är Wermdö Golf & Country Club ur medlemssynpunkt en idealklubb med en bra golfbana, en utmärkt restaurang, fina pros och ett utmärkt läge i Stockholms skärgård där man kan lägga till med båten.
Se bilder från 50-årsfesten