Juniorverksamhet 2024

Animerad vit pil ned ikon

Verksamheten

WGCC vill erbjuda klubbens juniorer möjlighet att träna och utveckla sin golf tillsammans med andra juniorer. Juniorverksamheten består av träning, tävling och andra gemensamma aktiviteter för att juniorerna ska få upptäcka golfens gemenskap här i vår fantastiska miljö. Juniorkommittén vill möjliggöra för medlemmar att kunna utöva golf med familj och vänner i alla åldrar, och att skapa en grund för klubbens framtid. Målet är att etablera ett golfintresse för livet.

Utveckling, inkluderande gemenskap och glädje är våra grundläggande värderingar.

Juniorkommittén samordnar juniorernas träningar och läger, tävlingar och andra aktiviteter, och den består av engagerade föräldrar. Träningarna planeras av klubbens PGA Pro Henrik Nyström och Ida-Maria Billström och leds av dem själv och tränare till deras hjälp.

För knattar från 4-9 år är det är möjligt att vara med i knatteträning utan att vara medlem. Alla juniorer upp till 21 år – som är medlemmar och har grönt kort – erbjuds träning i grupp. Grupperna  anpassas efter ålder och nivå. Målet är att alla ska få utvecklas utifrån sin respektive nivå.

Träningssäsongen på klubben börjar normalt i maj och pågår till september. De som önskar kan delta i träningarna bara under juli-augusti. Under vintern erbjuds normalt inomhusträning i mindre omfattning. För att bidra till juniorernas gemenskap och hälsa hålls lekfull fysträning året om.

WGCC Junior Tour är juniorernas alldeles egen tour. Den syftar till att introducera tävlingsmomentet samt att möjliggöra för juniorerna att få spel på bana och utveckla kunskap om regler och etikett.

Juniorer som vill träna och tävla ska få utvecklas på sin nivå och guidas till att delta i tävlingar även utanför klubben. WGCC är stolta över klubbens många duktiga juniorer och att vi genom åren ofta ställt upp med lag i till exempel Lilla Stockholmsligan och Junior-SM.

Förutom träning och tävling, anordnas varje år minst ett träningsläger på klubben, eller på någon annan klubb. Juniorkommittén ser också till att juniorer och deras familjer kan få samlas och umgås i klubbens omgivning. Vi träffas vid poolen, på tennisbanan, på en grillkväll eller hittar på annat roligt tillsammans.

Se övriga flikar där du kan läsa mer om knatteträningar, juniorträningar, WGCC Junior Tour m.m.

KONTAKTUPPGIFTER

För frågor om medlemskap hänvisar Juniorkommittén till WGCC:s kansli.
Tel: 08-574 607 20 Epost: kansli@wermdogolf.se

Du är välkommen att kontakta Juniorkommittén som du når via Epost: junior@wermdogolf.se

Juniorkommittén

  • Henrik Nyström                   070-824 22 37
  • Peter Lennebrant                073-448 90 47
  • Fredrik Zetterberg               0760-440 699