Bridge

Animerad vit pil ned ikon

Bridge

Under säsongen arrangeras normalt ett antal bridgetillfällen och ett par gånger också med golf och middag. Tyvärr innebar pandemin inneburit att bridge ej kunde spelas under några år samt att flera bridgespelande medlemmar slutat.

Eventuellt kommer bridge att återupptas under 2024, detta kommer i så fall meddelas här under april/maj. 

Eventuella frågor förande bridge hänvisas tillsvidare till kansliet, kansli@wermdogolf.se 

Bridge – Historik

Bridgen på WGCC har anor tillbaka till tidigt 1980-tal då Viveca och Sture Ödner startade verksamheten och dessutom såg till att en lämplig lokal ställdes i ordning. Då fungerade familjen Sinclaire som tävlingsledare och barometerledare var elitspelaren Gunnar Hallberg. I mitten av 1980-talet bildades en bridgekommitté med Viveca och Sture Ödner, förre klubbordföranden Bertil Nordqvist och Kenneth Gollne (ny tävlingsledare). Gunnar Hallberg flyttade från Stockholm och ersattes av Jörgen Lindqvist, mångårig svensk landslagsspelare med EM-guld m.m. på meritlistan. Under de första 15-20 åren hade bridgen förmånen att ha ett antal sponsorer, vars prisbord är svåra att överträffa. Stort tack till familjen Dangoor, familjen Ödner, Aina Cahlman och Lars Åkeson.

Familjen Ödner lyckades också locka ett antal elitspelare till klubben och dessutom violinisten Emil Iwring och dubbelpianisterna Stig Holm och Arvid Sundin. Dessutom startade fam. Ödner klubbutbyte med Djursholm i form av golf på dagen och bridge på kvällen. Bridgeverksamheten är ett bra komplement till klubbens ”kärnverksamhet”. Varje år ordnas populära kombinerade golf- och bridgetävlingar. Förutsättningarna kan inte vara bättre genom att vi har en mycket bra lokal.