Teen Tour Future på WGCC 8/6 2019

Teen Tour och andra juniorframgångar!
Wermdö Golf & Country Club

GLÄDJE GEMENSKAP UTVECKLING

Lördagen den 9/6 arrangerade juniorkommitten tillsammans med SGF Teen Tour Future på WGCC. Under ledning av Johan Blomqvist och med många engagerade funktionärer fick vi till ett toppenarragemang på vår vackra klubb som visade upp sin allra finaste sida med solsken och en bana som kommit på fötter.
I startlistan hade vi 7 st WGCC juniorer som alla gjorde sitt bästa på banan, Denise blev tyvärr tvungen att bryta pga fotproblem och vi hoppas att hon snart är tillbaka i tävlingssammanhang. Vår andra WGCC-tjej i startlistan Ellen gjorde en stabil tävling med en 4:e plats i resultatlistan. Bland killarna utmärkte sig William med en lysande första runda på 68 slag!!!!! William slutade på en delad 5:e plats och fick därmed ett av de åtråvärda upp-flyttningskorten till nästa omg.3 på Elit nivå som är JSM slag. Lukas placerade sig som 3:a så även han spelar JSM slag nästa omgång. Övriga WGCC juniorer i startfältet var Linus, Anton och Erik.

Att ge våra juniorer chansen att spela rankinggrundande tävlingar på hemmaplan är otroligt värdefull för deras möjligheter att nå de högre nivåer i sitt tävlande.

Pojkklassen avgjordes i ett spännande särspel över 2 ggr på hål 18.

Resultat Flickor                1:a                Ida Lindqvist Timrå GK   142 slag
4:a                Ellen Ramstedt                150 slag

Resultat Pojkar                 1:a                Wilhelm Ryding Haninge 142 slag
                                           3:a                Lukas Landahl                 143 slag
                                           5.a                William Ramstedt             144 slag
                                           T15               Erik Blomqvist                  149 slag
                                           T29               Linus Landahl                  154 slag
                                           T35               Anton Sjöberg                  156 slag

Fler WGCC juniorer på tävling
På Söndagen hade vi 3 st juniorer som spelade Teen Tour First på 2 olika platser. Alex Thelander vann på Drottningholm med finfina 73 slag. 3 slag före tvåan. Grattis säger juniorkommittén och med det uppflyttning till nästa omg.
Oscar Blomqvist & Hugo Ohlsson spelade på Viksberg´s GK. Oscar placerade sig som 2:a och Hugo som delad 3:a. Även här säger vi grattis till Oscar som fick uppflyttningskort och jag tror att Hugo fixar det nästa gång.

Juniorkommittén / Hans-Erik Nygren