Solheim Cup – Årets mest efterlängtade evenemang genomfördes 4-6 juli

Wermdö Golf & Country Club

Tävling i Dagarna Tre mellan 18-mannalag representerande USA och Europa. Första dagen stod Bästboll på programmet, men först gruppfoton av lagen och en ordentlig gemensam uppvärmning under ledning av vår Friskis&Svettis-instruktör Annika. Efter rundan kunde vi se ett bildspel av foton tagna ute på banan under dagens matcher. >
Resultatet av Bästbollen blev 6.5 – 5.5 till USA.

Andra dagen spelade vi Foursome.  USA utökade ledningen så att de fick ett försprång på 3 poäng. Tredje dagens 18 Singelmatcher skulle alltså avgöra det hela. Spänningen var påtaglig när matchresultaten från Singlarna rullade in en efter en. Det blev mycket jämt 9 – 9, men eftersom USA startade sista dagen med en ledning, så stannade bucklan i USA ett år till.

Efter avslutade singel matcher bjöds alla på ett glas bubbel i väntan på lunch. Avslutningsvis togs gruppbilder av en nöjd och glad skara, som redan längtar till nästa års upplaga av Solheim Cup, som då kommer att ordnas av Ann Högland och Anette Robinson. Vädret var strålande och stämningen i topp under hela evenemanget. Vi vill tacka alla deltagarna som så klädde upp sig så passande och glatt kämpade i värmen, och restaurangen för en god lunch.

Era Kaptener, Marie Hedlund & Irmeli Fallström