Rapport från vår banchef

Det händer på och omkring banan
Wermdö Golf & Country Club

Säsongen 2017 kan sammanfattningsvis ses som ett mycket bra år sett ur gräsets perspektiv. Precis lagom temperaturer, lagom med regn förutom en liten torrperiod som vi alltid får.
Att det i oktober kom lite väl mycket regn var det ingen som missade men till och med det kommer gräset till godo nästa säsong.

Nu under hösten ändrar vi fokus från gräs till mark, och sätter igång med banförbättringar:
Klubbhuset och kringliggande hus har fasadtvättats och kommer få översyn av penseln i vår.
Runt puttinggreen har vi rensat bort buskar av skötselhänsyn och ersatt delvis med likadana buskar (Häcktorn) som vi har vid tees på hål 1, 2 och 6.
Blå tee på hål 1 kommer att ligga till vänster framför vit tee. När det så småningom är klart kommer vi att renovera röd tee.
Vi lägger igen en del av diket framför tee på hål 6 där det ofta blir kö. Förhoppningen är att spelare lättare kommer ut på spelfältet. Sikten blir betydligt bättre för att se landningsområdet. Senare kommer även tee på hål 6 att renoveras och höjas en del.
På hål 7 har vi äntligen fått klart med länsstyrelsen om att anlägga väg mellan gul och röd tee. Placeringen av vägen är helt bestämd av inspektören/arkeologen som övervakade hela arbetet på plats. Ny väg upp bakom tee kommer senare under vinter/vår, då vi även skall renovera palissaden på gul tee.
//Lasse Andersson, banchef