Och några rader från Per-Ulrik

Då vår ordförande Bengt Möller har skrivit en text i det här nyhetsbrevet tar jag endast vid med lite påminnelser och uppmaningar:

Speltempo
Vi har vid några tillfällen under säsongen fått både samtal, sms och mail in till kansliet från spelare ute på banan som har fått väntat väldigt länge för att spelet går långsamt. Kan vi hjälpas åt att få spelet att gå lite snabbare så kommer det bidra till att trivseln för medlemmar höjs samt att det är större chans att få återbesök från gäster.

Golfens beslutande organ, R & A, har tagit steget att försöka få spelet att gå snabbare. De har redan i år tagit implementerat ”ready golf” på amatörtävlingar. Detta är något som många golfare redan följer medan andra är väldigt noga med ”honnörsordningen” (det traditionella inom golf). Jag tycker att ”ready golf” är en lysande idé och något jag hoppas fler anammar. Om ni inte redan gör det, prova!  Det innebär alltså att den som först är redo slår. Det innebär också att man kanske inte behöver leta efter varje boll 5 minuter. Spela mer poängbogey eller match som skyndar på spelet. Markera inte bollen inom 4 dm från hål, parkera vagnen på rätt sida om greenen o s v. Allt detta bidrar till att spelet går lite snabbare utan att man för den delen behöver känner sig stressad, snarare tvärtom, slappna av, ha roligt och inte ta det så allvarligt.

Golfbilar
-Vi ser en tendens till att användning av golfbilar ökar i popularitet. En del av tjusningen med golfen är att man får mycket bra träning genom att promenera ca 1 mil när man spelar. Tänk gärna ett varv till; har du inte några fysiska skäl att åka bil då är det att föredra den härliga promenaden.
Vi ser också en ökad frekvens bland juniorer som använder golfbil. Här vill vi verkligen uppmana föräldrar att ta sitt ansvar för barnen vad gäller regler och åldersgränser när de kör golfbil till och från hemmet och klubben. Prata gärna med dem också hur de kör golfbilen på golfbanan.

Av- och ombokning
Det är fortfarande många som inte uppdaterar av- och ombokningar i tid. Sena avbokningar bidrar till att andra medlemmar inte kan spela (kanske blir du drabbad nästa gång) eller ett inkomstbortfall till klubben i form av greenfeegäster som hade kunnat spela på den tiden i stället.
Jag hoppas alla kan hjälpas åt och visa att det kan fungera på ett bra sätt.
Om det inte blir någon förbättring på det här området så måste vi till nästa säsong införa nya regler vad gäller sena av- och ombokningar.
Om vi alla bidrar till ovan tre punkter så kommer det bidra till ännu mer trivsel på vår fantastiska anläggning.

Tack!
Per-Ulrik