Mycket lyckad premiär på onsdagsgolfen!

Onsdagen den 9/5 genomfördes Mixed Grand Opening
Wermdö Golf & Country Club

Tävlingsledningen beslöt att i år skulle damernas och herrarnas onsdagsgolf genomföras som en Mixed Grand Opening med gemensam start från alla hål och en gemensam middag. Satsningen uppskattades och hela 94 personer anslöt till tävlingen och till middagen blev det närmare 100 personer! Tävlingen genomfördes i ett strålande vårväder på en, för de sena vårens ankomst, mycket fin bana. Det spelades såväl individuell poängbogey som lagtävling i 4-personslag där de 2 bästa poängen per hål räknades. Det individuella priset tog Peter Linder hem med hela 42 poäng! Bra spelat! Lagtävlingen vanns av lag Westerberg/Christianson/Boström/Haupt, grattis! Då det delvis var en lagtävling där man fick hjälpa varandra är inte resultaten automatiskt handicapjusterade.

Till middagen hälsade Fredrik Bergström välkommen till klubbens första Mixed Grand Opening-middag varefter Lennart Svensson fortsatte med att kort berätta att det var den 14 januari som styrelsen insåg att klubben inte bara skulle behöva rekrytera en ny restauratör utan också en helt ny restaurang eftersom allt befintligt i den gamla skulle försvinna när ägarna lämnade lokalen. Han konstaterade att mindre än 4 månader senare kunde nu klubbens medlemmar nu intaga middag i en stilfull ny restaurang med kök och allt och med en ny lika stilfull krögare.

Lennart gav hela förtjänsten för detta till VD Per-Ulrik Johansson som, enligt Lennart, med en utomordentlig arbetsinsats under kort tid både hade projekterat och upphandlat inkråmet i en ny restaurang och samtidigt lett arbetet med att välja ut Fredrik Jonsson och Kristina Roempke från en bruttolista på 30-40 som anmält intresse. För detta avtackades Per-Ulrik med en skål och en varm applåd.

Lennart framförde också klubbens tack till medlemmar och företag som genom ett stort engagemang i bästa WGCC-anda hjälpt till att skapa den nya restaurangen på så kort tid: Ann Östling, Linda Linder och Roger Pettersson i Homestyle Design och Inredning, Peter Linder som sponsrat den nya fina entrén, Anders Hallrin och Mörtnäs Måleri, Magnus Edin för eleganta snickeriarbeten och Kenneth Pettersson med Tumba Glas. Ett särskilt omnämnande gick till Ulf Ydregård för en stor insats med projektet. Alla dessa tackades med ny skål och applåd varefter Lennart meddelade att Wermdö Golfrestaurang nu var vederbörligen invigd.

Fredrik Bergström överlämnade sedan ordet till Fredrik Jonsson som presenterade det koncept som skulle prägla Wermdö Golfrestaurang som parhästen Kristina här sammanfattar:

”Det var en otroligt skön känsla att få hälsa gästerna välkomna till deras nya restaurang, Wermdö Golfrestaurang, som är restaurangens nya namn. Det andas pånyttfödelse på flera fronter och fantastiskt att årets Grand Opening blev en Mixed Grand Opening.
Ända sedan vi blev valda som nya restauratörer har vi arbetat dygnet runt bakom kulisserna för att kunna bjuda upp till denna kväll. Att få se restaurangen växa fram från dag till dag har både varit kittlande och spännande. Det är en fantastiskt trivsam och smaklig miljö och mycket goda förutsättningar för att styra nutid mot en önskvärd framtid.
Redan innan sittningen möttes jag av stor optimism, glädje och framåtanda. Fortfarande återstår det mycket arbete och somliga fundamentala pusselbitar måste till så som till exempel internet i lokalen och vi kommer successivt att bygga upp en komplett meny.

Det kan också vara bra att veta att kontakten till restaurangens vanliga telefon har blivit skadad. varför ni kan nå oss på mobilnummer 0722271427 tillsvidare”.