Majbrev från Juniorkommittén

Läger, invigning juniorrum med mera
Wermdö Golf & Country Club

Träning
Nu har golfsäsongen startat och juniorer i alla åldrar tränar och tävlar. Juniorträningen har varit igång sedan början på Maj med ett rekordstort deltagande.
Glädjande är att vi får in fler nya tjejer i träningsgrupperna. Vinterträningsgruppen har varit på läger med Henrik & Ida-Maria på PGA Sweden i Malmö, ett mycket uppskattat läger.
Henrik & Ida-Maria med tillskott av Lukas Landahl bygger vidare på det fina jobb som startades under premiäråret.
Vi har många juniorer på olika nivåer som vill utveckla sin golf och komma ut och tävla på en högre nivå eller för första gången.

Sommarläger på WGCC
Den 19-20 juni arrangerar vi läger på WGCC för alla grupper, inbjudan kommer inom kort på hemsidan och juniortavlan.

Invigning juniorrummet
Den 21 maj arrangerade juniorkommitten invigning av det gemensamma Junior & Bridge rummet, ett fantastiskt tillskott i juniorverksamheten som vi hoppas ska skapa ännu större gemenskap för våra juniorer.
Tack vare generösa donationer från familjen Looft och Christian Larsson till juniorverksamheten har vi kunnat skapa juniordelen i det gemensamma rummet.

Tillsammans med Bridgekommitten ska vi ta hand om vårt rum så att alla ska trivas där, en brygga mellan ung och äldre på klubben. Vid invigningen deltog ett stort antal juniorer och föräldrar, ledare och våra tränare.
Ett mycket lyckat event med massor av glädje. Vi har härliga juniorer som satsar på sin golf och som hittar sin motivation och glädje till golfen i det härliga kompisgäng som dom har på WGCC.
   

 

 

 

 

 

Fysträning
Johan, Jimmy & Rebecka kör vidare med fysträningen på onsdagar på klubben. Har du inte varit med hittills så är det inte för sent. Kontakta juniorkommittén så fixar vi med dig.

Vi kommer tillsammans Henrik, Ida-Maria & Lukas uppmuntra juniorerna till mycket träning och golfspel under 2018. Med en strukturerad träning, teman och inspiration hoppas vi på många golfsugna juniorer både på våra träningar, tävlingar och där emellan.

Tävling
Skandia Tour byter i år namn till Teen Tour.
– Den 9/6 arrangerar vi Teen Tour Future på WGCC ett arrangemang tillsammans med SGF.
– WGCC Juniortour startar den 19/6.

Ett av våra mål är att få ut fler juniorer på de olika nivåerna av tävlingar.
Om ni har frågor ang tävlingar och vilka möjligheter som finns  så kontakta lagledarna i resp. grupp så hjälper vi till med råd och tips.

Ledare
Vi vill även slå ett slag för ett ökat föräldrar engagemang i juniorverksamheten. Framförallt till Mini & Rookie grupperna är vi i stort behov av ledare. Är du sugen på att vara med så ta kontakt med oss i juniorkommittén. Vi behöver alla sorters engagemang såväl tid, ide och sponsring för juniorerna.

Hälsningar från Hans-Erik Johan Jimmy Rebecka mfl. / Junior och idrottskommittén

Information om träningsgrupper, säsong & sommarträning, tävlingar finns på hemsidan och juniortavlan.