KM i puttning och Long Drive avgjort!

Nathalie, Stefan och Viktor vinnare!
Wermdö Golf & Country Club

Lördagen den 3 augusti arrangerades för första gången KM i Puttning. Samma dag återupptogs traditionen för KM i Long Drive.

Totalt 29 medlemmar puttade för att klara cutten, som hamnade på 39 puttar över 18 hål.  Lägst score i grundomgången hade Frans Axelsson med 35 puttar vilket var skickligt med tanke på de svåra hålplaceringarna och
extra snabba greener (ca. 11,5 meter på stimpen!) som våra skickliga banarbetare arbetat fram.

Fyra spelare hamnade på samma poäng och fick göra upp om den sista åtråvärda 16:e platsen. Kalle Brännström 14 år visade sig ha nerver av stål och gick inte bara vidare, utan hela vägen till final där han mötte Stefan Lidén. Stefan som är en rutinerad spelare var 1 upp efter 17 hål. Sista hålet, som var banans svåraste, ca 8 meter långt och där hålet var strategiskt placerat 10 cm innan en sluttning fick spelarna att darra. Puttade man för långt hamnade bollen minst 2 meter nedanför hålet vilket gjorde returputten extra svår. Kalle siktade och satte sin putt och därmed blev det omputtning på 18.e hålet. Där kommer Stefans rutin fram och han stod som historisk KM-Mästare efter 91 hål. 

Stort grattis till både Kalle och Stefan som bjöd på stor underhållning.

1a Stefan Lidén och 2a Kalle Brännström

Trea och fyra blev Anders Hallrin och Henrik Adenskog. Jag tror vi törs påstå att det blev en mycket lyckad premiärtävling och siktar på att vi blir 72 spelare 2020.

KM i Long Drive avgjordes på hål 1 samma dag.
12 manliga spelare och en kvinnlig spelare ställde upp. Det var rätt svår motvinden, men trots det slogs riktigt långa drivar. Längst slog Viktor Rosén med hela 277 meter. Det var hans andra Long Drive-vinst och han har nu två inteckningar, samma som Philip Adenskog.
Tvåa kom Erik Blomqvist med 263.6 meter.
Trea kom Linus Landahl med 260,3 meter.

Vinnare Viktor Rosén

På damsidan blev det seger för Nathalie Nygren med 219 meter från  herr tee. Tyvärr blev Nathalie ensam på damsidan då flera tjejer var på olika tävlingsuppdrag. 

Nathalie Nygren

Stort grattis till vinnarna och även ett stort tack till shoppen som sponsrade med bollar.

Tävlingsledning: Lars Nässil och Kenneth Adenskog.