KM Foursome 2020 avgjord

Wermdö Golf & Country Club

Tror WGCC aldrig haft ett vassare startfält än i årets KM Foursome och dessutom med en härlig mix av unga deltagare från 12 år upp till män och kvinnor runt 50 år. Yngst var Alexander Ullström som spelade med sin far Jens. De tillhörde de 12 bästa lagen som gick vidare till ”finalrundan”. Vi hade 27 lag som startade från 08.00  och sista lag gick ut 09.30.
Alla lag var extra noga med att läsa våra snabba och jämna greener, så första ronden tog extra lång tid, vilket ledde till att det blev en snabblunch för de som gick vidare till finalrundan..

Länge såg det ut som att lag Kenneth Ehrnstedt & Fredrik Ågren skulle ta hem segern. De spelade drömgolf i 34 hål, men som alla vet, mycket kan hända efter 8–9 timmars golfspel. På de sista hålen kom några misstag som gjorde att de kom 2 slag efter vinnarna och ett slag efter tvåorna.
Kenneth & Fredrik låg 4 slag under par efter 27 hål och på par efter 31 hål – väldigt bra spelat. Sedan kom det… det där som de gärna vill glömma, men vi vet att de kommer igen 2021.
Vinnarna, Johan Blomqvist & Stefan Lidén (totalt 145 slag), som gick i samma boll som Kenneth & Fredrik, hade ”nästan” givet upp, men är lite för rutinerade vinnarskallar för att verkligen göra det.
Med ett jämt bra spel över 36 hål stod Johan & Stefan som segrare, för allt avgjordes på sista hålet. Så pass jämt var det. Sällan har man sett en gladare vinnare än Stefan Lidén som saknade just en vinst i KM Foursome.
Tvåan, Staffan Altebro & Thomas Loman (totalt 146 slag) ska man aldrig räkna bort. De började mindre bra (allt är relativt) för efter första 9 hålen vände de på 39 slag.
Med en fika och macka hos Eva-Marie fick den ny energi och spelade upp sig och avslutade med 35 slag. Under finalrundan gick de första 9 hålen på 37 slag för sedan avsluta med starka 35 slag. Ett slag efter vinnarna och ett slag före trean.
Bästa tjejerna var våra skickliga spelare Rebecka Suttervall & Nathalie Nygren som hamnade på 4:e plats med totalt 151 slag över 36 hål.

Ska man sammanfatta årets KM i Foursome så var det en högklassig tävling med väldigt fina resultat.

Vill också passa på att tacka våra duktiga och trevliga tävlingsledare: Susanne Brodin, Jonas Cohen och Bosse Weihed. Vill samtidigt nämna våra bankillar som levererade en bana i toppskick.  Och han som ”alltid är där” och stöttar oss i tävlingsledningen – Anders Iserud.

Bästa hälsningar //Kenneth Adenskog (tävlingskommitténs ansvarige)

PS/ Tyvärr fick vi inte med några bilder vare sig från spelet på banan eller på vinnare och andrapristagare… vi är verkligen ledsna för det. Håll till godo med bild på det celebra besöket från USA – Alexander Wennberg, som till vardags är hockeyproffs i Columbus Blue Jackets som spelade riktigt bra i foursomeKM tillsammans med mamma Catharina. Och på killarna Hugo Olsson och Oscar Blomqvist som helt klart tar priset för bästa klädsel!