Hälsning från Per-Ulrik

En riktigt glad Midsommar önskar vi er alla! Ta gärna en stund i hängmattan eller hammocken och läs om allt som har hänt, händer och kommer att hända på er klubb.

Efter ovanligt kalla temperaturer under maj månad så har nu äntligen lite värme kommit som gjort att gräset börjat växa. Med det sagt så är det självklart så att det kommer rulla bättre på greenerna på förmiddagen än på eftermiddagen då vitgröen blommar just nu. Fairways är generellt mycket bra och tees har äntligen börjat komma ifatt efter en trög start. Vår banchef Lasse poängterar hur viktigt det är att först jobba upp en jämnhet på greenerna och sedan jobba med hastighet. Just nu kan vi förvänta oss en stimp runt 9-9,5 men ju längre in i sommaren vi kommer så kan vi räkna med en stimp runt 10.

Vad gäller golfetikett och hur man agerar som spelare på banan så är det väldigt blandat bland spelare. En del är väldigt duktiga på att lägga tillbaks torv, laga nedslagsmärken, kratta bunkern noga, dra vagnen på rätt ställe och hur man kör en golfbil på banan medan andra slarvar en hel del. Vi har involverat våra juniorer i arbetet med att försöka komma tillrätta med detta och inom kort kommer vi lägga upp små filmer med dem som påminner om vett och etikett. Detta för att vi alla ska ge banan den bästa chansen att återhämta sig och även ge spelare bakom oss en fin bana. Jag brukar likna det vid att man kan tänka sig att golfbanan är ens egen trädgård och man bör visa lika mycket kärlek åt båda.

Våra nya pro´s 2017, Ida-Maria Billström och Henrik Nyström, fortsätter att visa hög ambition genom en nyrenoverad shop och härlig framåtanda. De är mycket involverade i juniorträningen med juniorer som är väldigt nöjda. De har ett brett erbjudande vad gäller lektioner så för er som inte testat ännu gör gärna det.

Restaurangen fortsätter midsommartraditionen med lunch på midsommarafton samt disco på midsommardagen. Poolområdet har genomgått en uppfräschning med nya möbler och en annan markklädnad. Baren inne i restaurangen har också fått ett lyft. Lunchen kostar 95:- på vardagar, så för er som inte testat lunchen kom gärna och prova!

Eva i kiosken kör på som alltid med sitt härliga sortiment med mackor, korv, fika och drycker.

Golfens beslutande organ, R & A, har tagit steget att försöka få spelet att gå snabbare. De kommer redan i år att implementera ”ready golf” på amatörtävlingar. Detta är något som många golfare redan följer medan andra är väldigt noga med vems tur det är att slå (det traditionella inom golf). Jag tycker det här är en lysande idé och något jag tycker fler bör anamma. Jag föreslår att ni provar detta nästa gång ni spelar. Undantaget är ju i matchspel där det finns en taktisk del i spelet som gör att den som är längst ifrån bör slå först.

Medlemsundersökningen Golfspelaren I centrum gick ut till 1/3 av medlemmarna den sista maj. Den går ut till 1/3 av medlemmarna i slutet av juli samt sista 1/3 av medlemmarna i mitten på september. Detta väljs ut slumpmässigt. Vi vill gärna att så många som möjligt tar sig tid att svara på frågorna då det är mycket värdefullt för att utveckla klubbens verksamhet.

Jag ber er att respektera tidsbokningen genom att uppdatera receptionen med eventuella ändringar i er bokning för att vi ska kunna erbjuda tider till så många som möjligt. En förbättrad noggrannhet vid bokningar och avbokningar av starttider gör att vi alla hjälps åt för att erbjuda så många spelare som möjligt en plats till golfspel. Kom alltså gärna ihåg följande:
– Boka endast upp plats för de som ska spela.
– Meddela receptionen tidigt om eventuella avbokningar.
Om vi alla kan hjälpas åt med detta så kommer fler spelare att kunna erbjudas plats. Vid andra tillfällen kan det vara ni som istället nekas plats.

Jag vill önska er en härlig sommar och hoppas få se er snart.
Hälsningar,
Per-Ulrik