Hälsning från Per-Ulrik

Efter jul och nyår kommer snart en ny golfsäsong

Styrelsen och jag har arbetat fram en ny Handlingsplan 2018-2020. Den finns bifogad i detta nyhetsbrev. En stor eloge till vår ordförande Bengt Möller som lägger ned mycket tid på denna. Tack också till hela styrelsen som lägger ned mycket tid och kommer med många bra förslag till Handlingsplanen.

Swimmingpoolen genomgår en total ombyggnad inför säsongen 2018. Det blir en något mindre pool än den ursprungliga. Vi kommer att ha ett automatiserat lamelltäcke som täckning och en ny poolvärmare. Vi kommer kunna ha temperatur runt 26-28 grader i vattnet så vi hoppas på att fler kommer vilja nyttja poolen i framtiden.

Inför säsongen 2018 planerar vi att ändra våra teemarkeringar från de ursprungliga vit, gul, blå och röd tee till det som kallas Hektometersystem (hektometer är ett längdmått motsvarande 100 meter). Detta innebär att vi istället för olika färger som tee-markeringar, använder siffror. Dessa siffror motsvarar den totala längden för banan.
Det kan se ut enligt följande:
– Tee 58, vår tidigare vita tee    (total banlängd 5765 m)
– Tee 55, vår tidigare gula tee   (total banlängd 5530 m)
– Tee 51, vår tidigare blåa tee   (total banlängd 5120 m)
– Tee 47, vår tidigare röda tee  (total banlängd 4710 m)
– Tee 42, orange tee                   (total banlängd 4210 m)

Herrar har idag möjligheten att gå fram och spela från blå eller röd tee för en roligare upplevelse (mot färre erhållna slag) medan damerna inte har samma möjlighet. Planen under 2018 är att det ska finnas en främre utslagsplats på ca 12 hål, ”42 tee” (tidigare orange tee). På ca 6 av hålen blir det samma utslagsplats för 42-tee (orange) som 47-tee (röd).
Som ni säkert förstår så går det inte i nuläget att bygga 12 st nya tee, av både ekonomiska skäl och tidsåtgång. Däremot kommer vi kunna klippa upp ytor som då får bli testställen för dessa främre tees. Under och efter säsongen kommer vi att göra en utvärdering av placeringarna av dem och så småningom konstruera tees när vi är säkra på dess placering. Se år 2018 som ett experimentår för främre 42-tees och kom gärna med förslag och kommentarer. Tanken är också att knattar och nybörjare ska kunna använda 42-tee för att spara tid och förhoppningsvis resultera i färre bortslagna bollar i till exempel vattenhinder.
Förhoppningen är att man väljer det tee som passar ens slaglängd och att det ska bidra till roligare, snabbare och mer varierande golf. Kanske blir det en ”aha-upplevelse” att kunna nå in på rätt antal slag eller kunna slå en järn 7:a istället för en spoon in på greenen.

För säsongen 2018 är klubben i behov av fler frivilliga som engagerar sig i klubben. Framförallt så vill vi få in fler personer i tävlingskommittén. Jag har identifierat ett flertal medlemmar som i enkäten meddelat att de kan tänka sig att hjälpa till med olika saker. Vi på kansliet kommer ta kontakt med er som visat intresse i början på det nya året. För er som inte har haft chansen att anmäla er som frivilliga men ändå har ett intresse av det så får ni jättegärna höra av er till kansliet.

Slutligen önskar er alla en God Jul & Ett Gott Nytt År!
Per-Ulrik

”A bad attitude is worse than a bad swing”
Payne Stewart