Vi är många som längtar till säsongsstarten av banan!

Tyvärr har den långa vintern och tjuriga våren gjort öppningen av banan försenad med minst 2 veckor. Dock ser banchefen Lasse väldigt positivt på hur gräset har överlevt vintern. Inga synliga skador på greener eller tees (såsom grästee på hål 6 såg ut i början på förra säsongen). Städdag (och därmed öppning av banan) siktar vi på att det blir runt Valborg eller första helgen i maj.

Banarbetarna har arbetat mycket med banan under vinterhalvåret och på sina håll kommer det till banans öppning inte vara helt klart. 1an får en ny blå tee, 2an får en ny gångväg upp till green, 3an får en ny röd tee, 6ans dike sätts igen de första 60 meterna, till vänster om 7ans green har buskaget rensats ut, till höger om 8ans green har det även där rensats ut och öppnats upp. Istället för färg på tee kommer hektometersystem införas till denna säsong.

Rangen har öppnat! Denna vecka med gula bollar då slitaget på bollar är stort vid plockning från den fortfarande våta marken. Från och med lördag 21/4, i och med shopens premiäröppning med demodag börjar vi använda de vita bollarna.

Shopen har från och med nu och till dess annat meddelas öppet måndag-fredag 10-16 och helger 10-15.

Restaurangen, med ny inredning och ny krögare, öppnar förmodligen samtidigt som banan. Mer information om det kommer senare.

Säsongens tävlingar finns nu upplagda på ”min golf”. Som tidigare meddelats ligger även Herrarnas Onsdagstävlingar upplagda för anmälan via ”min golf”, så gör även Damernas Onsdagstävlingar som tidigare men där med den skillnaden att då vi i dagsläget inte har någon Damkommitté så kansliet/receptionen administrerar lottning av startlistor och gör resultatlistor och priserna är fördelningen av startavgifter som tidigare. Dam som vill agera tävlingsledare och göra någon/några av onsdagstävlingarna till en lite mer ”happening” är välkommen att anmäla sig till kansliet.