Spelarpresentation av vår lovande junior Ellen Ramstedt

Läs Svensk Juniorgolf´s artikel om Ellen!
Wermdö Golf & Country Club

I Svensk Juniorgolf finns en fin spelarpresentation av Ellen Ramstedt från Wermdö G&CC
Idag presenterar vi 16 åriga Ellen Ramstedt från Wermdö G&CC utanför Stockholm som förutom golfen också hållit på med konståkning och friidrott men pga skador numera har fullt fokus på golfen. Ellen summerar själv 2017 som ett roligt och utvecklande golfår.

Namn: Ellen Ramstedt
Ålder: 16 år
Klubb: Wermdö G&CC
Klubbor:
Driver, spoon & hybrid: Callaway Xr 16
Järn: Titleist ap1 järn 5 – Pw
Wedgar: Titleist sm6 52, 56 & 60
Putter: Odyssey white hot RX V line

Ellen började spela golf ”på riktigt” för fyra år sedan. Innan dess hade hon varit med mamma och pappa ute på banan då och då. Hon har tidigare hållit på med många olika idrotter som yngre men fastnade framförallt för konståkning och friidrott som hon tränade en längre tid innan hon fick sluta på grund av skada. Det var där golfen kom in i hennes liv.

Nu under vintern tränar Ellen och hennes lagkamrater inomhus i Ullna. Fokus ligger på teknik och bollstart i svingen och när det gäller puttningen är det teknik och stroke. Fysträning är en annan stor del av träningen där Ellen berättar att den sker dels organiserat med klubben och utöver det individuell fysträning fyra gången i veckan. Målet är att bygga upp och bibehålla en bra grundstyrka, kondition och rörlighet inför säsongen för att förebygga skador och kunna få ut så mycket hon kan av sin golfträning utan att ha några större fysiska begränsningar. – Jag deltar i golfteam STHLM och SuperCamps olika aktiviteter som är i full gång nu under försäsongen. Det är väldigt lärorikt och superkul att träffa och lära känna tjejer och killar från andra klubbar runt om i Stockholm och Sverige, man blir verkligen inspirerad!

Ellens tränare är nya på WGCC sedan säsongen 2017 och heter Ida-Maria Billström och Henrik Nyström. – Jag vågar påstå att de är världens bästa tränare, de har på relativt kort tid byggt upp en väldigt bra relation med oss juniorer och de är väldigt väldigt duktiga på det de håller på med.

Läs hela artikeln på
http://www.svenskjuniorgolf.se/2018/02/17/spelarpresentation-ellen-ramstedt-fran-wermdo-gcc/