Rapport WGCC Herrlag

Herrlaget spelade Lag SM div 2 på Nacka GK. Laget bestod av Henrik Nyström, Lukas Landahl, Linus Landahl, Erik Blomqvist, Marcus Svensson Dahlin och Johan Blomqvist. Vi fick till en bra mix med rutinerade spelare och några av våra duktiga elitjuniorer. Målet med tävlingen var att komma etta eller tvåa och på så sätt avancera tilll divison 1.

Det bjöds på utmanande spel med fyra rundor på två dagar. Under fredagen spelade vi två stycken foursomes på förmiddagen och två stycken bästbollar på eftermidagen. Team Henrik/Marcus hade en bra 73:a i foursome och såg till att vi var bra med efter rond1. På eftermiddagen spelade team Henrik/Marcus och Lukas/Linus bra golf i bästbollarna med -8 totalt. Efter första dagen låg vi delad fyra men med endast två slag upp till tvåan Ingarö. 

Lördagen bjöd på strålande varmt väder och efter de två foursomebollarna med Henrik/Marcus och Johan/Erik var vi nu ett slag efter Troxhammar på andra plats. Stämningen i laget var på topp och vi konstaterade att vi hade stora möjligheter i de avslutande singlarna att kunna ro hem andraplatsen. Efter nio hål var det fortsatt väldigt jämnt, Ågesta, Troxhammar och Wermdö var i stort sett lika i slaget om andraplatsen efter ledande Saltsjöbaden. Efter en superstark avslutning sista nio hålen kunde vi till slut ta hem andraplatsen med hela nio slags marginal till Troxhammar och Salem.  

Den intensiva tävlingshelgen avslutades på trevliga Villa Wermdö med en gemensam middag med damlaget.

Stort tack till damlaget som kom ut och hejade på oss sista nio hålen!

Stort tack till alla i laget och en extra eloge till vår pro Henrik som bidrar med bra spel, proffsig inställning, glädje och gemenskap!

Otroligt kul att vi nästa år spelar i division 1. Det ger oss en bra grund att stå på och vi kan fortsätta att utveckla elitverksamheten.

Lagkapten Johan Blomqvist