Rapport WGCC Damlag Div 1

BroBålsta 18–20/7 2019. Placering 9 av 12 lag.

Efter att placerat sig som 2:a lag i Eskilstuna 2018 spelade WGCC´s dam lag i år Div 1 med spel över 3 dagar på Bro Bålsta GK.
I laget hade vi i år Rebecka Surtevall, Nathalie Nygren, Ellen Ramqvist, Ida-Maria Billström, Denise Paulsson (skadad) Åsa Jankler och Katarina Karlen.

Spelande Lagkapten Ida-Maria.
Jimmy Ramstedt stod för logistik och support samt caddiearbete tillsammans med Emilia Ullström.

Nu när WGCC´s damlag spelar i Div 1 så innebär det 3 speldagar samt inspel ett tufft pass i högsommarvärmen.
Dag 1- 2 st Foursome matcher och 4 st Singlar
Dag 2- 2 st Foursome matcher och 2 st Bästboll
Dag 3- 4 st Singlar

Ida-Maria stod för laguttagning och strategi när de olika spelparen kombinerades för att få ut maximalt av laget. Bro Bålsta bjöd på en bana med hög kvalité och väldigt stora green ytor, så en greenträff innebar inte automatiskt en bra birdiechans. WGCC´s tjejer hävdade sig väl i konkurrensen där de flesta lagen bestod av tävlingsvana Elitjuniorer.
Laget gjorde många fina rundor under de 3 dagarna, extra värt att nämna är Ellens 75:a på första dagens singelspel och Rebeckas & Nathalies singel rundor den avslutande dagen.
Laget pendlade lite i placeringarna mellan 7:e och 10:e plats för att i slutändan sluta på en bra 9:e plats av 12 lag. En placering som innebär att laget även nästa år spelar i Div 1 nu åtföljda av herrlaget som avancerade från div 2 i sitt Lag SM spel på Nacka.