Rapport från kansliet


Med snö och kyla utanför fönstret känns golfsäsongen onekligen långt bort men för att det ska bli ännu en härlig golfsäsong jobbar vi på kansliet på som vanligt. En del av vad som händer på klubben hittar ni i detta nyhetsbrev, vi hoppas ni får en stund i helgen till läsning och inspiration inför kommande säsong som vi längtar så mycket till! Som ni vet så skickar vi ut Nyhetsbrev så snart vi har något nytt och väsentligt att berätta om. Vi kommer till exempel snart att ha nyheter att berätta om restaurangen.

Årets tävlingsprogram är under bearbetning. Några små detaljer ska sättas innan det är färdigt för publikation, preliminärt i mitten av april. Det blir återigen en spännande säsong med många roliga tävlingar, de flesta enligt gammalt beprövat recept men någon nyhet finns med och det kan alltid komma till någon i efterhand. Så snart allt är färdigt meddelas det här på hemsidan. Tävlingarna hittar du då bland annat på ”min golf” där du även anmäler dig.

Årets hcp-revision har genomförts. Hur ändringar beräknas kan du läsa mer om här: hcp-revision. Har du fått en ändring som du har invändning mot kan du alltid maila kansli@wgcc.se och motivera skälen till invändningen så ser vi över det.

Till förra säsongen började vi på försök med att ha tidsbokning redan från kl 06 efter önskemål. På det sättet visste de som har längre väg att åka till sin klubb att de har en tid bokad och slapp chansa på att det fanns tider på ”bollränna”. Försöket föll så väl ut att vi permanentade starttiderna och kommer således fortsättningsvis ha dem. Åker du ändå hit för att chansa är enda skillnaden att istället för att se hur många bollar det ligger i rännan får man gå in i klubbhuset och se på monitorn att det finns tider tillgängliga. Fördelen är dessutom att du lätt ser via ”min golf” vilka tider som finns och kan boka och planera din tid efter det.

Till denna säsong kommer vi också, på försök initialt, lägga upp Herrarnas onsdagstävlingar i Git-tävling, det innebär ett litet annorlunda förfarande vid anmälan som görs via ”min golf” istället. Läs mer här Herrar.

Vill/kan du hjälpa till med någon verksamhet på klubben? Vi behöver alltid krafter till kommittéer, tävlingsledning och som banvärd till exempel. Maila kansli@wgcc.se och berätta vad du kan tänka dig hjälpa till med så berättar vi mer! Kika gärna på sidorna Damer, Tävlingar. Bridge, Regler & Handicap , Banvärd där kan du på respektive sida läsa mer om lite olika verksamheter som behöver ideella insatser.