Ordföranden har ordet

Det är en intensiv period på WGCC med 50-årsjubileum och många aktiviteter. Själv iakttar jag per telefon från St Görans Sjukhus.
Wermdö Golf & Country Club

2016 är vår klubbs 50e verksamhetsår. Det är med stor ödmjukhet man närmar sig det första halvseklet.

Klubb i bra skick
Att driva en golfklubb är inte enkelt. Det finns stora utmaningar både inom klubben och i relation till de konkurrerande golfklubbarna. Inom Wermdö Golf & Country Club har vi klarat oss bra med en förnuftig och i huvudsak försiktig strategi. Efter den stora greenombyggnaden 2004-2007 har vi kontinuerligt förbättrat vår golfbana och våra fastigheter för att svara upp mot främst medlemmars och företagspartners höga krav.
Detta femtionde verksamhetsår har vi en golfbana i mycket gott skick. Det tack vare vår skickliga banpersonal och en vädermässigt fin vår och försommar. Våra fastigheter fortsätter vi att gradvis förbättra och vi kan nu njuta av att poolen och dess omgivningar förädlats.
50-årsjubileum
2016 har vi att fira att det år 50 år sedan vi bildades. Vi hade en fantastisk jubileumsgolf och en jubileumsmiddag den 4 juni. Stämningen var i topp och vi serverades utsökt middag av Restaurang Le Golf.
Under veckan från den 24 – 30 juli har vi fullt jubileumsprogram med många anmälda deltagare. Vi är mitt i veckan och det har varit mycket lyckat! På fredag den stora Countrydagen och på lördag vår Stora St Olofsmiddag.
BOK 31 maj OMSLAGJag har tillsammans med en god vän – Björn Petersson – skrivit en bok om de första femtio åren i WGCCs historia. Den finns att hämta på kansliet av alla medlemmar. Det finns en hel del att läsa och ett stort antal bilder från de olika årtionden som vi verkat.
Mats Jansson
Mats Jansson kommer att uppmärksammas som hedersmedlem på St Olofsmiddagen. Mats har gjort en remarkabel karriär på WGCC och har varit med och drivit klubben under drygt 2/3 av våra första femtio år. Vi kan aldrig tacka Mats nog mycket för sin strålande insats.
Henrik Nyström och Ida-Maria Billström nya HeadPros från 2017
Per-Ulrik har tillsammans med styrelsen drivit en rekryteringsprocess under våren och vi har haft ett stort intresse för vår klubb. Vi kan nu presentera att det är Henrik Nyström och Ida-Maria Billström som kommer att ta över som Head-Pro från 2017. De har en bakgrund som vi bedömer kommer att passa väl i på Wermdö Golf & Country Club. De har erfarenhet av Europatourspel, träning i stora och små klubbar, med elit, medelgolfare och juniorer. Vi önskar dem all framgång i vår klubb och gillar verkligen att vi nu kommer att ha både en manlig och kvinnlig pro.
Bengt Möller 2015Dålig timing
Sedan en vecka är jag själv inlagd på St Görans sjukhus för en kraftig bakterieinfektion i vänster fotled. Detta har lett till hög feber och trots bästa behandling tagit lång tid att kurera. Jag räknar dessvärre inte med att vara tillbaks till St Olofsfesten. Jag har bett Lennart Svensson som tidigare ordförande att dela ut hedersmedlemsskap och guldnålar samt hålla tal med anledning av 50-års jubileum,
Jag får rapporter om att det har varit en fin jubileumsvecka – tack hela Jubileumskommitten med Fredrik Bergström i spetsen.
Jag ser fram emot att bli frisk och få lämna sjukhuset.
Vi ses på golfbanan!
Bengt Möller
Ordförande