Junior

GLÄDJE – GEMENSKAP – UTVECKLING

Wermdö Golf & Country Club (WGCC) är en ideell idrottsförening med familjeinriktning och skall bereda sina medlemmar tillfälle till golfspel och rekreation med beaktande av golfsportens grundläggande värden.  WGCC skall sträva efter att erbjuda medlemmarna en anläggning av hög svensk klass.

WGCCs övergripande mål är formulerat i måldokumentet för klubbens idrottsverksamhet och är antaget 1995.
Juniorverksamheten i WGCC syftar till att erbjuda barn och ungdomar att tidigt komma i kontakt med golf som en rolig och stimulerande idrott.

WGCC vill genom detta på ett naturligt sätt säkerställa den egna återväxten av framtida golfspelare och medlemmar. Underlaget består av juniorer som i de flesta fall är barn till medlemmar.

Eftersom golf med fördel utövas tillsammans med andra människor av både olika ålder som kön, ger golfen en utmärkt social grund för framtiden, då den kan utövas på alla resultatmässiga nivåer och dessutom för resten av livet. Träningen för juniorerna drivs i grupper utifrån ålder och nivå (hcp) från lekfull knatteträning tillsammans med klubbens PGA pro´s Henrik Nyström och Ida-Maria Billström. Talanger ska inte behöva söka sig till någon annan klubb om de vill satsa på sin golf. Det är viktigt att erbjuda möjligheter till utveckling inom golfen på alla nivåer. Vi har ett stort antal engagerade föräldrar som leder en mängd aktiviteter i egenskap av lagledare och/eller tävlingsledare som anordnar träningsläger mm.

Exempel på aktiviteter att hålla utkik efter på hemsidan och i din mail:

  • Inomhusträning under vintern
  • Fysträning
  • Säsongsträning två gånger per vecka från Maj till September
  • Sommarträning två gånger per vecka mitten Juni till mitten Augusti
  • Träningsläger
  • WGCC Juniortour under sommaren
  • Teen Cup kval på klubben (tidigare Skandia Cup)
  • Många tävlingar på olika nivåer utanför WGCC

Junior och inte medlem idag? Maila kansli@wgcc.se för att höra om dina möjligheter att bli medlem!

Följ oss gärna på Instagram