Restaurang Le Club

Animerad vit pil ned ikon

Boka Bord

Fest & Bröllop

Kontakt

Restaurangen med anor

WGCC´s golfrestaurang – Restaurang Le Club drivs av Staffan Ohlsson med hjälp av köksmästare Oskar Nettarp. 

Restaurangen erbjuder varierade lunchalternativ måndag till söndag och med en trevlig ala carte kvällstid. Hos oss kan du njuta av god mat i unik skärgårdsmiljö – Varmt välkommen!

Öppettider:
Vänligen besök restaurangens hemsida för aktuell information www.leclub.se 

Vi har lång erfarenhet av att anordna stora som små fester för alla tillfällen. Med ett fantastiskt läge och svårslagna vyer är detta det perfekta stället för dig att fira din stora dag.

Vi tar emot bröllop, födelsedagsmiddagar och fester stora som små. Menyerna skräddarsyr vi tillsammans med er, för just ert event. 

Restaurangens sobra miljö inbjuder till både trivsamma spontana måltider som större middagar för upp till 220 personer. Den fina, nyrestaurerade matsalen från tidigt 1900-tal erbjuder en enastående atmosfär och från den inglasade verandan har man en storslagen utsikt över Grisslingefjärden, golfbanans 18e green, poolen och båthamnen vilken naturligtvis har gästplatser för besökarna.

WGCC´s golfrestaurangs historia
Det ursprungliga huset, tidigare benämnt ”Torpa” byggdes 1904 av Thorsten Rosberg, som sommarnöje åt familjen. Då var huset ungefär lika stort som dagens bar och barservering. Träpanelerna och öppna spisen är kvar från den ursprungliga inredningen. En senare ägare till Torpa, familjen André, drev det eleganta varuhuset Sidenhuset på Regeringsgatan/Hamngatan. Under 1910-talet byggdes Torpa om till det som idag är restaurangen. Här har många välrenommerade krögare drivit verksamheten, däribland Bruno Simonsen.