Juniortävlingar utanför klubben + rapport/resultat


Det finns ett stort antal juniortävlingar utanför klubben, det är både roligt och utvecklande att tävla utanför klubben, se mer här: http://www.sgdf.se/start/idrott/juniortavlingar-2018

SGDF Minitour
För de yngsta som vill testa att tävla utanför klubben.
9 hålstävlingar med hcp http://www.sgdf.se/start/idrott/juniortavlingar-2018/sgdf-mini-tour

SGDF Rookietour
SGDF Rookie Tour är avsedd att ge yngre spelare en möjlighet att spela på andra klubbar och få tävlingserfarenhet, över 18 hål med handicap.
http://www.sgdf.se/start/idrott/juniortavlingar-2018/sgdf-rookie-tour

SGDF Teen Tour First
SGF Teen Tour First är första steget i Skandia Tour-trappan för flickor och pojkar upp till 21 år som har tävlingserfarenhet. Tävlingarna arrangeras i distriktet av Svenska Golfförbundet och SGDF tillsammans. http://www.sgdf.se/start/idrott/juniortavlingar-2018/skandia-tour-distrikt-sgdf

SGF Teen Tour Future & Elite
Rankinggrundande scratch tävlingar. Uttagning sker på ranking. http://www.golf.se/tavling/juniortavlingar/tavlingsprogram/

JMI Sweden
Scratch tävlingar för juniorer upp till 21 år. Här bör man ha en hcp under 10 för att hävda sig.  Tävlingarna är rankinggrundande. Uttagning på ranking


Rapport/resultat Elitlaget Herrar – Klubb-SM div 2 Stockholm 20-21 Juli
Vi kämpade väl i två dagar på Arninge GK och slutade på en delad 6:e plats av totalt 14 klubbar. Vi satsade i år på ett lag med en bra mix av rutinerade spelare och några av våra duktiga juniorer. Vi bygger vidare från grunden för att på lite längre sikt kunna klättra upp till div 1.

Speciellt duktiga i år var Marcus Svensson Dahlin och Lukas Landahl som spelade alla fyra rundorna i det varma vädret. Spelarna i laget i år var:

Marcus Svensson Dahlin, Niclas Carlsson, Lukas Landahl, Linus Landahl, Erik Blomqvist och kapten Johan Blomqvist

Rapport/resultat SGF Teen Cup – Gruppkval på Ingarö GK 13 Juli
En av världens största juniortävling pågår för fullt. Några duktiga WGCC juniorer spelade gruppkval på Ingarö och lyckades kvala sig vidare till regionfinalen som spelas på Saltsjöbaden 9 augusti. De som gick vidare var Viktor Palm och William Ramstedt i P13-klassen, Oscar Blomqvist i P14-klassen och Ellen Ramstedt i F16-klassen. Vi önskar dem stort lycka till!

Rapport/resultat Teen Tour First – Stockholms GK 29 Juni
Ett antal WGCC-juniorer var med och spelade 3:e omgången av Teen Tour First på Kevinge-banan. Bäst av alla lyckades Erik Blomqvist som gick och vann hela tävlingen. Stort Grattis Erik!!

Rapport/resultat SGDF Future League WGCC 27 Juni
Vi ställde i år upp med 2 lag i Future League och det ena laget som spelade matcher på hemmaplan lyckades vinna mot Saltsjöbaden och Haninge och är vidare till Play-off den 10 Augusti på Stockholms GK. Heja WGCC!

Rapport/resultat Junior Master Invitational (JMI) Troxhammar 24 Juli.
Ellen Ramstedt spelade bra och rundorna 77-81 räckte till en 3:e plats.
Linus Landahl spelade bra och rundorna  76-75 räckte till en 22:a plats.