Fys 2020

Fysträning Utomhus 2020

Nu är det äntligen dags att dra igång fys utomhus! Efter att ha kört fys inomhus under höst och vinter kickar vi igång från och med onsdagen den 6 maj kl. 19.00-20.00 på Wermdö Golf & Country Club. Vi kommer bland annat träna kondition, styrka, rörlighet, explosivitet och bollspel. Fysträningen är till för alla WGCC juniorer och det ska vara rolig, utmanande och jobbig : ) Fysprogram och Fystester nedan är frivilliga och finns tillgängliga för de som önskar följa sin fysiska utveckling. 

När: Ondag mellan kl. 19-20, samling kl. 18.55 vid tennisbana
Var: Wermdö Golf & Country Club
Träningsperiod: Maj till september
Klädsel: Träningskläder efter väder och gympaskor. Medtag egen vattenflaska!
Anmälan: junior@wermdogolf.se eller via sms till nedanstående nummer för anslutning till en WhatsApp grupp 

VARMT VÄLKOMNA!

Hör gärna av er om ni har några frågor junior@wermdogolf.se

Fysprogram & WGCC Junior Fystest

Fysprogram
Styrka, balans, explosivitet och rörlighet är fyra viktiga delar för golfen svingen. De fyra delar jobbar tillsammans och om någon del brister kan det påverka de resterande. Viktigt är att förstå att det är en helhet. Tillsammans med golftränarna har vi tagit fram 4 fysprogram som är ett verktyg för att kunna förstå och utveckla sin golfsving.

Fysprogram – Justin Thomas: Explosivitet

Fysprogram – Rory McIIroy: Balans

Fysprogram – Lexi Thompson: Styrka

Fysprogram – Dustin Johnsson: Rörlighet

WGCC Junior Fystest
Vi har även tillsammans med golftränarna tagit fram WGCC Junior Fystest som är ett verktyg för att kunna förstå och utveckla sin golfsving. I fystestet testar vi 4 viktiga delar för golfsvingen: styrka, balans, explosivitet och rörlighet. Genom att vi testar de olika delarna separat kan vi enklare kartlägga vilka områden som behövs prioriteras och utvecklas för att få en än mer effektiv golfsving och hålla oss skadefria. Hur man presterar på fystestet beror på dagsform, sömn, kost osv. något man ska i åtanke om man känner att man inte presterade sitt bästa. Många av de juniorer som har varit med under vår/sommar/höst fysen har redan gjort fystestet ett par gånger.

WGCC Junior Fystest


WGCC Fysrapport

Efter avslutat fystest har man möjlighet att ladda ned WGCC Fysrapporten där man. Fysrapporten beskriver hur de övningarna vi har testat i WGCC Junior Fystest är kopplade till golf svingen och kartlägger även utvecklingsområden. Några av de övningar vi gjort ger oss också en måttstock för att kunna följa utvecklingen över tid. Styrka, balans, explosivitet och rörlighet är fyra viktiga delar för golfen svingen. De fyra delar jobbar tillsammans och om någon del brister kan det påverka de resterande. Viktigt är att förstå att det är en helhet. Genom att vi har testat de olika delarna separat kan vi enklare kartlägga vilka områden som behöver prioriteras och utvecklas för att få en än mer effektiv golfsving och hålla oss skadefria. Hur man presterar på Fystestet beror på dagsform, sömn, kost osv. något man ska i åtanke om man känner att man inte presterade sitt bästa. 

WGCC Fysrapport