Foto Karina Ljungdahl

För framtiden i historiska fotspår.
– Det är med stor glädje och entusiasm som jag fått äran att bli Wermdö Golf & Country Clubs nya krögare, säger Fredrik Jonsson. Det här är för mig en dröm som går i uppfyllelse och jag hoppas på att Ni tillsammans med mig och mina vänner vill dela vår glädje! Somliga kanske känner till mig sen tidigare efter min medverkan i ”Sveriges Mästerkock”, ”Fångarna på Fortet” eller ”Du är vad du äter”? Eller kanske har vi sen tidigare träffats på något event jag genomfört ute på Värmdö där jag grillat i någons trädgård? Oavsett så ser jag fram emot att vi alla träffas i Er nya restaurang!

MUMMS! Mat är livet!
Till Er skapar jag från grunden ett nytt koncept med smakrika maträtter som går i klassisk stil med en modern touch. Svensk husmanskost ligger mig varmt om hjärtat och det kommer dagens lunch att fokuseras på, riktig mat så att vi orkar hela dagen. Det kommer även att erbjudas en stående meny med väl utvalda rätter för att rimma med club- och bistrokänsla, till exempel min egna version av Tore Wretmans klassiker Toast skagen där de handskalade räkorna bland annat blandas med laktosfri crème fraiche och en nypa sellerisalt, för att därefter färgas ljusrosa med rödbetssaft. För att inte trampa i klaveret benämner jag den nya skapelsen för ”Skärgårdsbakelse”. Eller varför inte WGCC´s för föregna Grain Bowl, en smakrik råkostsallad som är vegetarisk men ändå mättar magen. Självklart kommer det även att finnas en redig entrecôte med klubbens egna kryddsmör Café de Paris på menyn.

En ny start med fantastiska förutsättningar.
Att få kliva in i ett helt nytt kök, vilket är varje kocks dröm, och att få husera i en restaurerad matsal med helt ny interiör samt en nyrenoverad pool andas pånyttfödelse och möjligheter.

Ensam är man ingen, tillsammans är man allt.
Självklart är det här ingen verksamhet som jag kommer att driva på egen hand. Med extremt kompetenta samarbetspartners, engagerad personal och en idérik kompanjon kommer vi att göra allt för att skapa en verksamhet till belåtenhet. En rörelse som grundar sig i glädje, vilja och engagemang.
– Jag tackar VD och styrelsen för deras förtroende och ser fram emot en ömsesidig relation med Er medlemmar, säger Fredrik Jonsson.

Stort intresse
– Vi har inom styrelse och ledning arbetat hårt med att ta fram en ny intressant krögare till vår klubb, säger Bengt Möller, ordförande. Vi har efter ett gediget arbete som letts av Per-Ulrik Johansson och Anders Keller och med många i styrelsen och några tongivande medlemmar involverade fastnat för Fredrik Jonsson och hans koncept.
– Matsalen och baren kommer att vara nyinredda med nya möbler, textilier och lampor, säger Per-Ulrik Johansson. Detta kommer att skapa en mysig stämning. Vi har också ett helt nytt kök på plats vid säsongsstart.
– Vi hoppas verkligen att medlemmarna kommer att trivas i den förnyade restaurangen och med vår nya krögare.

Kolla gärna Fredrik Jonsson på youtube.com – här ett exempel https://www.youtube.com/watch?v=aerBpGdtQWU