Bridge

Bridge  2019
Bridgen spelas som tidigare i WGCC´s bridgerum en trappa ner. Tre speltillfällen i form GOBRI=Golf och Bridge: torsdagen den 27/6, tisdagen den 16/7 och torsdagen den 8/8. Golfen startar kl 9 och bridgen kl 16. Obs! Man kan delta i endast bridgen! Resultaten meddelas dagen efter spel via mail och på anslagstavlan. Bordsavgift 50:-/spelare (kontant eller via swish). Nyhet! Minst en WGCC-medlem i varje par! Bridge-KM (endast för WGCC-medlemmar) avgörs genom att lägga ihop de 3 bridgeresultaten. Prisutdelning äger rum efter det sista speltillfället. Visa/anmäl ditt/ert intresse för deltagande till spelande tävlingsledaren Ola Sandström via mail  os-vm@telia.com  eller tel. 070-6377600.

Välkommen önskar spelande tävlingsledare Ola Sandström, Anna Silfverling och Johan Fahlström.

Bridge – Historik
Bridgen på WGCC har anor tillbaka till tidigt 1980-tal då Viveca och Sture Ödner startade verksamheten och dessutom såg till att en lämplig lokal ställdes i ordning. Då fungerade familjen Sinclaire som tävlingsledare och barometerledare var elitspelaren Gunnar Hallberg. I mitten av 1980-talet bildades en bridgekommitté med Viveca och Sture Ödner, förre klubbordföranden Bertil Nordqvist och Kenneth Gollne (ny tävlingsledare). Gunnar Hallberg flyttade från Stockholm och ersattes av Jörgen Lindqvist, mångårig svensk landslagsspelare med EM-guld m.m. på meritlistan. Under de första 15-20 åren hade bridgen förmånen att ha ett antal sponsorer, vars prisbord är svåra att överträffa. Stort tack till familjen Dangoor, familjen Ödner, Aina Cahlman och Lars Åkeson.
Familjen Ödner lyckades också locka ett antal elitspelare till klubben och dessutom violinisten Emil Iwring och dubbelpianisterna Stig Holm och Arvid Sundin. Dessutom startade fam. Ödner klubbutbyte med Djursholm i form av golf på dagen och bridge på kvällen. Bridgeverksamheten är ett bra komplement till klubbens ”kärnverksamhet”. Varje år ordnas populära kombinerade golf- och bridgetävlingar. Förutsättningarna kan inte vara bättre genom att vi har en mycket bra lokal.