Bridge

Efter många förtjänstfulla år som ledare av bridgekommittén tackar Kenneth Gollne för sig och klubben tackar förstås Kenneth för hans tid och engagemang!
Är du intresserad av att ta över efter Kenneth och vara sammankallande till Bridgen på WGCC? Maila kansli@wgcc.se

bridge

Brev från Kenneth:   Nya kvastar
“Efter att i mer än 3 decennier ha varit tävlingsledare för sommarbridgen på WGCC har jag bestämt mig för att låta nya krafter ta över.
Det har varit fantastiska år och den enda smolken i bägaren har varit det vikande deltagarantalet. Under senare år har det oftast kommit fler gäster än medlemmar till tävlingarna, vilket är något förvånande eftersom jag vet att det finns ett antal bridgespelare bland just WGCC-medlemmarna.

Jag känner stor tacksamhet över att ha fått vara med under bridgeverksamhetens glansdagar mellan 1985 och 2005. På den tiden var det inte ovanligt att tävlingarna lockade 10 eller fler bord. Under en lång följd av år arrangerades dessutom ett stort antal sponsrade tävlingar och de prisbord som familjerna Dangoor, Nordqvist och Ödner liksom Aina Cahlman och Lars Åkeson presenterade gick sannerligen inte av för hackor.  Viveca och Sture Ödner ordnade också att WGCC besöktes av elitspelare vid flera tillfällen. Ett av de starkaste minnena är dock när klubben 1989 fick besök av violinisten Emil Iwring och pianisten Arvid Sundin (en av dubbelpianisterna f.ö.), som båda var skickliga bridgespelare. Dessa två virtuoser underhöll sedan sällskapet under middagen.

Det är min förhoppning att bridgespelandet kommer att fortsätta på WGCC och att den nya kommittén lyckas locka fler medlemmar till tävlingarna. Att det kommer några ”utsocknes” är jag ganska övertygad om.

Som sagt, stort tack för så många års trevlig samvaro och på återseende! Det är självklart att hustrun och jag kommer ut och spelar bridge vid ett eller flera tillfällen, men, med handen på hjärtat, känns det skönt att inte vara uppbunden varje tisdag.”

Kenneth Gollne