Bridge

Bridge  2018
Årets WGCC-bridge spelas fem tisdagar (var fjortonde dag) med premiär den 12 juni kl. 18.30.  Visa/anmäl ditt/ert intresse till spelande tävlingsledaren Ola Sandström via mail  os-vm@telia.com .
Årets program finns på anslagstavlan under Bridgesektionen.
GOBRI  (Golf och Bridge) spelas den 26/6 och 24/7!
Information: Mail eller tel. 070-6377600  Ola Sandström

Bridge – Historik
Bridgen på WGCC har anor tillbaka till tidigt 1980-tal då Viveca och Sture Ödner startade verksamheten och dessutom såg till att en lämplig lokal ställdes i ordning. Då fungerade familjen Sinclaire som tävlingsledare och barometerledare var elitspelaren Gunnar Hallberg. I mitten av 1980-talet bildades en bridgekommitté med Viveca och Sture Ödner, förre klubbordföranden Bertil Nordqvist och Kenneth Gollne (ny tävlingsledare). Gunnar Hallberg flyttade från Stockholm och ersattes av Jörgen Lindqvist, mångårig svensk landslagsspelare med EM-guld m.m. på meritlistan. Under de första 15-20 åren hade bridgen förmånen att ha ett antal sponsorer, vars prisbord är svåra att överträffa. Stort tack till familjen Dangoor, familjen Ödner, Aina Cahlman och Lars Åkeson.
Familjen Ödner lyckades också locka ett antal elitspelare till klubben och dessutom violinisten Emil Iwring och dubbelpianisterna Stig Holm och Arvid Sundin. Dessutom startade fam. Ödner klubbutbyte med Djursholm i form av golf på dagen och bridge på kvällen. Bridgeverksamheten är ett bra komplement till klubbens ”kärnverksamhet”. Varje år ordnas populära kombinerade golf- och bridgetävlingar. Förutsättningarna kan inte vara bättre genom att vi har en mycket bra lokal.