Som en del av skötselplanen under säsongen så kommer det att stickluftas på greenerna måndag 9/7 samt tisdag 10/7. Detta är normalt underhållsarbete och en nödvändig åtgärd för att greenerna ska ha möjlighet att behålla fin kvalitet säsongen ut. 1-2 dagar efter detta så är greenerna tillbaks till det normala igen.

Efter feedback från några medlemmar så har vi nu ytterligare en droppruta (matta där man placerar bollen) längre fram på hål 6 för att slippa gå tillbaks för långt när man ligger i mua.

Det kan kännas onödigt med ett scorekorts lägesförbättring på green men anledningen är för att greenerna på hål nr 13 och 14 fortfarande inte riktigt hämtat sig från en tuff start. Så vi kör lägesförbättring på alla greener tills vidare så att det inte blir krångligt med att bara ha det på två greener.

För vår banas skull så är det tråkigt att torkan fortsätter. Vi fortsätter med tillfällig lokal regel på fairway och i ruff som innebär att man kan droppa sig fri från de områden som är drabbade av torka och sprickor. På fairway är det fortsatt en klubblängds lägesförbättring.

Lars Andersson
Banchef